Blyertspennor för konstnären

blyertspennorBlyertspennor är ett billigt, men väldigt användbart tecknarredskap. Blyertspennor finns i olika styrkor, vilket gör att man som konstnär har en väldigt stor användning för blyertspennor. Blyertspennor går från styrkorna 9B som är det mjukaste stiftet, till 9H, som är det hårdaste.

Blyertspennor i den vanligaste styrkan har märkningen HB, som är medium. B står för black, eller svart på svenska, och H står för hard, eller hård. Blyertspennor finns dessutom i olika kvalité, där de i bättre kvalité såklart är något dyrare.

Blyertspennor finns i flera olika märken, där vissa märken är kända för att vara riktigt bra medan andra blyertspennor kanske är lite sämre – men fortfarande väldigt användbara. Många konstnärer vet dock vilka blyertspennor som är bra, och köper helst dessa.

Är man dock nybörjare spelar det ofta inte så stor roll, och många ritar gärna med samma sorts blyertspennor hela tiden, utan att byta till olika styrkor och liknande. När man sedan börjat bli bättre kan man övergå till olika styrkor på sina blyertspennor, för att sedan gå över till blyertspennor i bättre kvalité.

Bara man blir nöjd med det man själv skapar så brukar det inte spela så stor roll vilka sorters blyertspennor man använt sig av.