Bärkassar och dess användning

bärkassarMan kan använda bärkassar till så mycket annat än bara bära sina matvaror från affären och hem. Ett uppfinningsrikt barn kan få en bärkasse att bli en kappa på en superhjälte, en pulka i backen eller en drake som kan flyga högre än alla andra. Det finns verkligen ingen gräns för vad ett barn kan komma på, inte ens med något så alldagligt och tråkigt som bärkassar. De roligaste leksakerna är oftast de bästa. En låda, plastburkar, bärkassar eller kastruller. Så det finns fler sätt att återanvända bärkassar på än att slänga dom i återvinningen. Återanvändning i lek är lika bra. När den sen går sönder så kan man ju slänga den i återvinningen ändå. Men vi använder framför allt bärkassar till att bära saker i. Vi sparar dom ofta för att ha något att bära andra saker i en annan dag, kanske används dom som soppåsar om man föredrar plast. Den stora frågan är egentligen om vi har upptäckt alla saker vi kan använda bärkassar till. Varje sak bör maximeras i sin användning för att det ska vara så naturvänligt som möjligt. Barn har förstått detta, de leker med sakerna tills de är så utslitna att de faller isär i sömmarna, nu ska bara vuxna förstå det också.