Svenska banor för motocross

motocrossDet finns en hel del olika banor över hela Sverige att köra motocross på. I Sverige hålls det både nationella och internationella tävlingar för motocross. I Västerås finns det en stor bana vid namn Malmabanan. Malmabanan håller i tävlingar för motocross på elitnivå och de har även hållt i SM. Själva banan är en jordbana och intill den stora banan finns också en nybörjarbana. Hela anläggningen är gjord för att passa alla från nybörjarnivå till elitnivå. En annan stor bana för motocross som ligger i Sverige är Paradisbanan. Banan ligger utanför Göteborg och de brukar ha en Göteborgsserie för motocross där olika klubbar i Göteborgsområdet kan delta. En tredje bana för motocross är Furufjällsbanan utanför Stenungsund. Banan är mestadels gjord av jord men även en del sand och grus. Precis som Malmabanan finns det två mindre tränginsbanor i anknytning till Furufjällsbanan. En fjärde och sista bana för motocross i Sverige ligger utanför Krokom i Jämtland och heter Granbobanan. Banan är av varierat underlag och även denna bana har två mindre banor för förare i motocross som är nybörjare. Det finns också många mindre banor över hela Sverige också då sporten motocross är populär på många ställen.