Så funkar kreditkort

kreditkortOm någon skulle berätta för dig att VISA har ca en miljard användare av sina kreditkort världen över så skulle du nog tappa hakan. Men det är sant. En miljard människor som köper saker med kreditkort från VISA. Det är sjukt. Och det är bara ett företag. Det finns hur många som helst till. De flesta är små och har ganska få användare, men jättarna har många användare och tjänar bra med pengar på dom. Allt du köper med ett kreditkort får du räta på, som på ett banklån, och det gör sakerna du köper plötsligt väldigt mycket dyrare än vad de var ifrån början. Men de flesta människorna tänker inte på det på det sättet, de ser bara de positiva i att kunna köpa något nu, men betala för det i slutet av månaden, eller rent av om ännu en månad. Detta gör kreditkort väldigt lockande i vår värld då vi är väldigt objekt orienterade. Saker ger status, och status kostar pengar därför är det lägligt ibland att kunna ‘låna av sig själv’ när man inte har pengarna just då. Det är lätt att fastna i träsket med räntor och obetalda räkningar om man gör detta för ofta.